петък, 10 юли 2009 г.

Patrick Wolf - The Bachelor




Patrick Wolf е гений! И новият му албум доказва това! Звучащ едновременно екцентрично, секси, замечтано, нежно и трогателно, The Bachelor носи неповторимия печат на Patrick Wolf и същевременно е нещо различно. Къде е точно това различното - не мога точно да определя, но то се усеща със струните на душата, които така умело успява да придърпва младият британец. Да, музиката му се впива някъде дълбоко в теб и те кара да съзерцаваш небето и да се възхищаваш на необикновената му красота, да искаш да танцуваш бос по тревата или просто да обичаш някого, истински.

Всъщност The Bachelor, в превод Ергенът, е първата част от новия проект на Patrick, който е вдъхновен от новата му любов William (защо всички най-яки мъже са гейове и биха ли се навили на един романтичен strap-on хаха ]:)) Втората, кръстена The Conqueror ще се появи през 2010 и очакваме да е поне толкова добра, колкото тази. "Двете заедно образуват едно цяло дълго, концептуално LP" разяснява творецът.

Роден през 1983 в Южен Лондон, Patrick Wolf си спечелва култов статус още с първия си албум Lycantrophy, а всеки следващ е едно малко бижу в колекцията му. Започнал първите си експерименти с музиката едва на 11, Paddy винаги има с какво да ни очарова... Макар да напомня за Emilie Autumn (главно заради цигулката и бароковото звучене) Patrick Wolf е по-добрият от двамата, така както Великобритания винаги ще бъде по-добра от Щатите! Правя тази констатация с цялото ми уважение към госпожица Autumn, която свири очарователно на виола и която слушам с удоволствие, но фактът си е факт.

За да се убедите, че не преувеличавам прилагам новото видео на Mr. Wolf - Hard Times. Зверски съм зациклила на това парче - оставила съм го на repeat и просто не мога да му се наситя!



Препоръчвам Patrick Wolf на всички хора, които обичат алтернативната и различна музика, на която просто не може да й се лепне етикет с лека ръка. И въобще на всички хора. Може да звучи крайно, но според мен ако не харесаш The Bachelor - явно си глух!

Не просто албумът на годината, а един от албумите на десетилетието. Bloody stunning!

11/10

3 коментара:

adrianahristova каза...

uuuu mislq che shte dam vtori shans na patrick wolf,poneje ne mojah da go haresam v prednite mu neshta.no ako naistina celiq album e takyv dawnload bate :)

MaRt каза...

Ами той Patrick като хубавото вино трябва малко да ти отлежи за да го харесаш, аз първият път като си пуснах Wind in the wires въобще не се впечатлих, но после яко закачка!!! Новият иначе е най-добрият му албум засега, според мен, пробвай го и ще ми кажеш после какво мислиш х) Personal Favs за момента - Hard Times и Damaris x)

Анонимен каза...

Приказен албум! Този юноша бледен разбира от музика. Дано да продължава все така :)

Аз давам гласа си за Vulture, заради наперения берлинчанин с готин перчем - Alec Empire.