петък, 12 юни 2009 г.

Gantz - кръв и цици

Photobucket

Ето една перфектна рецепта да се избавите от лятната жега: затваряте се у вас, наливате Cola Light в чаша с лед и лайм, пускате климатика на макс, настанявате се удобно и пускате някое откачено аниме на компютъра. Със сигурност няма да успеете да мръднете с часове, защото след края на всеки епизод ще пускате следващия за да видите какво е станало. "Дързост и Красота" ряпа да яде! А и за какво ви е да излизате? Да се пържите в тези нечовешки температури, да се потите като животни, а не дай си боже да слънчасате...?

Имам едно свежо предложение за вас. Гледайте Gantz.
Откачено, кърваво, забъркано, тежко, забавно, секси това са само част от епитетите, с които бих го охарактеризирала. Не бях гледала анимета отдавна, но като го зачекнах - няма спиране!

Двамата гимназисти, Кей Короно и Масару Като не са се виждали от деца. Те се срещат и разпознават след години на спирка на токийското метро. Пиян клошар пада на релсите и двете момчета му се притичват на помощ, но в момента, в който го измъкват влакът ги застига и по перона се разхвърча плът и кръв. Двете момчета уж умират, но в следващия момент се материализират в странна стая, населена с различни хора, в средата на която е разположена мистериозна черна сфера, наречена Ганц. Внезапно тя просвятква, появява се зелен текст и прозвучава зловеща песничка : "Изгря новата зора, пълна с надежда. Отвори сърцето си за радостта...". Сферата, на свой ред, се отваря и отвътре изскачат оръжия и костюми. С тяхна помощ, починалите в реалния свят хора трябва за един час да убият показаното им на картинка извънземно. Ако оцелеят - могат да си отидат в къщи, докато Ганц не ги повика отново, ако умрат - умират завинаги. "Как ще протече новият ви живот, зависи от мен. Това е правилото" - лаконично се изразява черното нещо и "играта" започва.

Анимето е леко мудно в началото, но нататък става все по-брутално и по-интересно. За капак на всичко едно от главните действащи лица е заблудена мацка с големи цици, която доста често е гола. Кей Кишимото, която си е клъцнала вените във ваната, успява да оцелее след първата мисия, но когато се връща вкъщи открива, че истинското й аз, всъщност е спасено и сега има две като нея. Разстроена, рисуваната сладурана се сгушва до вратата на адаша си, Кей Короно и когато той се прибира го помолва да бъде "неговия домашен любимец", защото няма къде другаде да отиде. Kawaii desu! ^_^ Той пък е девствен цицоман и порноманиак и само се чуди как да я изчука. Около двамата се завъртат куп неловки еротични ситуации, от които направо може да се спукате от смях!

Photobucket

Gantz залага на добре познатата sex & violence формула, но пък от където и да го погледнете е чук! Жестока графика, вълнуващ сюжет, доволна доза мистерия, неочаквани обрати и много gore ви очакват във всеки един от 26те епизода, а разнообразните герои правят една доста сполучлива дисекция на модерното японско общество.

9.5/10

Ето и линкове от които можете да го свалите:
http://zamunda.net/details.php?id=120091&hit=1
http://torrents.animes-bg.com/index.php?page=torrent-details&id=3a50c388171ce0794eedcd81d2d6c403b226e65c

Пожелавам Ви приятно гледане! =^.^=

2 коментара:

Daria каза...

ша се гледа :))

MaRt каза...

няма да съжаляваш ^^