неделя, 26 декември 2010 г.

Джофра фешън - WTF?!

Снощи докато се разхождах по централните пловдивски улици, възползвайки се от прекрасната топла, коледна нощ, се натъкнах на това гениално творение на маркетинговата мисъл.



Както виждате магазинът носи звучното име Djofra Fashion. Не знам каква реклама си прави с това име, но според култовия неологичен онлайн речник www.neolog.bg джофра означава:

1.грозна жена или момиче. Синоним на "крокодил".
Пример: Ако знаеш новото гадже на Х. колко е смотана! Чудя се къде я е намерил тази джофра?!

2. дама, която проявява непостоянство и несериозност, получава конвулсии, когато трябва да вземе решение за нещо и има силно изразена тенденция да се глези и да закъснява за срещи, ако въобще се сети да дойде. Гореописаните действия се обобщават с глагола джофреене.
Пример: Първо закъсня с половин час и каза, че се била спряла да си купи Зайо Байо, а след това ме ухапа и избяга. Егати джофрата.
- Престани да джофрееш и кажи: Гошо или Тошо?
- За днес или за утре?

И в двата случая едва ли е нещо, с което една жена би искала да се отъждестви. Но въпреки малоумното си име, по думи на очевидци, доста патици пазарували от тази верига магазини (защото имало и в Пазарджик, където бил най-скъпият магазин на Центъра) с надеждата да се превърнат не в лебеди, а в ДЖОФРИ.

Не знам какво повече да кажа. Думите са излишни.

10 коментара:

nana каза...

Става дума за разсейване ,ама от мен да мине

Анонимен каза...

za tazi koiato si e napravila truda da se rovi iz neta za da razbere kakvo ozna4ava dumata dfojra 6te kaja 4e be6e podobre da vleze i da vidi kak edna jena se trudi 4esno i razli4no za da stigne tam kadeto mnogo tapaci nikoga nqma da stignat a imenno 4esten i unikalen biznes idiotite sa mnogo i ti skapa si edna ot tqh za6toto nevijda6 razlichnoto i unikalno za tova samo moje6 da si pi6e6

Анонимен каза...

Ей, това е. Оригиналните идеи биват оплювани. Дрехите в магазина са страхотни и уникални, влез и разгледай, овца...

Анонимен каза...

Само идиотки могат да пишат такива глупости ... простачка,която неможе да си позволи да се облече от магазин като този ... някой ден,когато имаш възможност да си купиш нещо от бутик,сигурно ще си на 80год.

Анонимен каза...

Само идиотки могат да пишат такива глупости ... простачка,която неможе да си позволи да се облече от магазин като този ... някой ден,когато имаш възможност да си купиш нещо от бутик,сигурно ще си на 80год.

Анонимен каза...

Да, честно се трудила и тн, за да прави ментета на известни марки и след това да обеснява, че са оригинали и да им иска безбожно високи цени предвид, че не са. Айде моля ви са...

Анонимен каза...

Ами... ако имаше поне малко знания и акъл, щеше да разбереш символиката на парадоксалната метафора...
Но явно си ограничена девойка, която вижда това, което вижда... без да чете между редовете...
Успех... глупаче :)

Анонимен каза...

Мършо, докато ти плащаш по 13.40 на месец за интернет чрез който да пишеш такива повърни, аз плащам по 160лв. за бутикова рокля от този магазин....
Я вземи влез вътре и виж за кФо става на въпрос и после пускай глупави теми и снимки....

Анонимен каза...

Ами много си зле щом си такава буквалистка. Какво общо има магазина с манията ти да пускаш нелепи теми в интернет пространството... Вземи си живей живота....

Анонимен каза...

На моя милост :) й харесва тази статия - мъниче за Джофра. Може да се напише психотрилър за клиентите на бранд Джофра, които копувайки рокли за най - малко 160 лв се превръщат в героини на бъдещият ПСИХОтрилър : "ДЖОФРИТЕ"

:):):)
ОТ Габровеца