понеделник, 16 април 2012 г.

Диалози за света на утрешния ден



Светът, в който живеем, се променя. Особено осезаемо напоследък.

Дали заради заплахите за "края на света" и "календара на маите". Дали заради революциите и протестите, случили се през изминалата година в арабския свят, Ванкувър, Occupy Wall Street движението, което предизвика последователи и идентични Occupy протести из целия свят. Дали заради това, че все повече хора откриват силата на позитивното мислене, чрез която могат да моделират света около себе си. Дали заради това, че навлизаме във втората декада на XXI век...

Причините са многобройни.

Нещо обаче се случва. Или е в очакване да се случи. Или и двете.

Светът, в който живеем, е under construction. И всички ние сме част от построяването му.

Мисията на фестивала "This is how we do it" (от 20 до 22 април 2012 в Cooper Union, Manhattan) е да говори свободно за тази промяна и за алтернативните практики в медиите, политиката, икономиката, сигурността, чрез които тя се случва.

This is how we do it ("Ето как го правим", в превод) ще бъде открит на 20 април в 19:00 часа нюйоркско време (2 сутринта българско, "седем часа разлика", нали знаете) от Grace Lee Boggs, която е част от почти всяко значимо движение в САЩ през последните 75 години. На 96 години в момента, миналата година тя издава последната си книга "Следващата американска революция: Устойчив активизъм за двайсет и първи век (The Next American Revolution: Sustainable Activism for the Twenty-First Century). Към Boggs ще се присъединят Nelson Johnson и Andrea Smith, и двамата влиятелни американски активисти, а диалогът ще бъде отворен и за присъстващите в залата.

В следващите два следобеда ще последват разговори с различни водачи, журналисти, поети, политици и икономисти, които са активна част от промяната, която се случва около всички нас. За подробен списък на събитията кликни тук.

И ето го и най-хубавото. Не е нужно да си Ню Йорк, за да си част от всичко това. This is how we do it ще се излъчва директно по интернет, в реално време на уебсайта http://www.thefoundrytheatre.org, в петък (20 април) от 2:00 сутринта българско време, а събота и неделя от 19:00 за първата беседа и 22:00 за втората (съответно 12:00 pm и 3 pm тукашно).

Така че, ако ти се гледа нещо различно от турски сериали и холивудски филми, кликни на линка и се пренеси виртуално в залата в Downtown Manhattan. Бъди част от промяната и научи повече за нея.

Публикувано също в dnevnik.bg на адрес: http://www.dnevnik.bg/buntart/2012/04/16/1808439_dialozi_za_sveta_na_utreshniia_den/

2 коментара:

Анонимен каза...

Grace Lee Boggs (born June 27, 1915) is an author, lifelong social activist and feminist.

Бохохохох, айде не, а??
Че и марксистка, освен че феминистка.

Мартински, не знаех че си КОМУНЯГА!!

Анонимен каза...

Виж й само комуноидната физиономия !