сряда, 22 юли 2009 г.

Всички сме хора - нека си помагаме!

Знам, знам... постоянно се сблъскваме с благотворителни акции - спират ни хора в заведенията и по улиците, приканват ни да пращаме sms-и по телевизията и радиото, просяци протягат към нас жадни за стотинки ръце... Кои от тези пари наистина отиват при нуждаещи се хора и кои са просто спекулации не можем точно да определим, но даваме... защото сме хора, защото плътта е толкова преходна, защото трябва да сме добри, защото никога не знаем какво ще ни поднесе следващият ден...

Затова в тази си публикация ще ви покажа две млади човешки съдби, които имат нужда от нашата помощ. Хвърлете по едно око на сайтовете им, ако имате възможност дарете някаква парична сума, ако нямате - просто ги разпространете, за да могат хора, които имат тази възможност да помогнат или поне се помолете и изпратете малко положително енергия за да се възстановят по-бързо. Всеки има право да живее, да се радва на живота и да бъде щастлив. Ние всички сме хора, но за съжаление не сме равни - затова нека ние, по-силните помогнем на по-слабите, за да станат и те един ден силни, здрави и радващи се на живота - също като нас.

И бъдете сигурни, че тези пари наистина ще помогнат на тези хора, а няма да се загубят в разни съмнителни схеми...

Евгени - www.help-evgeni.com

Вики Предева - http://viki.unique-bg.eu/index.html

Всички сме хора - нека си помагаме!

12 коментара:

Анонимен каза...

Състрадателността е най-прикритата форма на егоизъм и себелюбие.И ако изпраща човек от енергията си за хора,които дори не познава ( а и да ги познаваше пак не е редно,но е по-разбираемо) се изчерпва той самия и образно казано от един здрав и един болен стават двама болни.Когато в природата някое животно се разболее как реагират себеподобните му?..Помощта при хората трябва да е единствено натурална т.е. срещнеш ранен човек-превързваш му раната,видиш слепец-помогнеш му да пресече.Това,че някой хора си купуват индулгенции като плащат по банковите сметки си е техен проблем.И още нещо много важно..тук става дума за човек в кома и церебрална парализа,което значи точно божа работа.От кома човек не се вади,а другият вид заболяване е нелечимо с конвенционалната медицина.Колкото до стерилната среда всеки пострадал се нуждае от такава..!Знаете че при повреда на мозък и ЦНС и купища пари да се дадат няма да върнат човека и колкото по-бързо го приемат близките,толкова по-добре за тях.Скоро гледах по едно предаване съдбата на едно момче,която се раздуха преди 1,2 години.Историята накратко беше следната..компания 20-годишни момчета са на море в Созопол и там правят доста рисковани скокове като при единия фаталния край е на лице-счупен 2-ри прешлен и парализа на тялото от главата надолу.Дадоха разговор с момчето-без мозъчни увреждания,доста интелигентен и волеви човек,търсач на силни усещания.Операцията,от която се нуждаеше беше от порядъка на 100 000 евро и му гарантира пълно възстановяване(прохождане и възможност да си движи ръцете и тялото).Никакви виртуални медицински експерименти с "възможност за подобрение",а точно и ясно поправим,но скъп проблем.Е ако ги имах за това ще дам,а не за неща,които са непоправими.

MaRt каза...

Абсолютно на 100% не съм съгласна! 1во: едното момче е приятел на един мой приятел, а момиченцето е сестричка на една моя позната, затова пожелах да пусна това, за да дам гласност на тези 2 случая. Знам, че има супер много хора, които се нуждаят от помощ, но тези 2 случая са максимално близки до мен и затова обърнах внимание конкретно на тях.
2ро: цитирам "Състрадателността е най-прикритата форма на егоизъм и себелюбие.И ако изпраща човек от енергията си за хора,които дори не познава ( а и да ги познаваше пак не е редно,но е по-разбираемо) се изчерпва той самия и образно казано от един здрав и един болен стават двама болни" ТИ ИМАШ ЛИ НЯКАКВО ПОНЯТИЕ ОТ СИЛА НА МИСЪЛТА ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО?! По-голяма глупост в живота си не съм чела, честно... Всичко може да се излекува със силата на мисълта, а състраданието е най-пречистващата и естествена енергия. Като се молиш за някой ти прехвърляш добра енергия за някого, не можеш да вземеш от неговата отрицателна, нито пък да станеш болен... по-точно ако мислиш по този начин, човек, явно си много сбъркан и искрено те съжалявам.
3то: Непоправими неща има само за слабите хора. Има толкова случай в които хора са се излекували и от много по-тежки и отписани от медицината случаи. Всичко е възможно и е в нашите и божиите ръце. Трябва само да повярваме, че е възможно! Гледай The Secret или нещо подобно и дано се излекуваш от тези абсурдни мисли, защото са адски вредни и за теб и за околните, наистина....
И 3то, никой не иска да си "купува индулгенции", аз не искам нищо от тези хора, пуснала съм това безвъзмездно, като подкрепа. Не го правя за да получа лична угода или тем подобни неща, а заради това, че всеки може да изпадне в такава ситуация и щом са поискали помощ, нормално е да им бъде дадена...
Наистина много жалко, че мислиш че има непоправими неща и наричаш цялата работа "Никакви виртуални медицински експерименти с "възможност за подобрение""... Наистина тъжно ми е за теб и за всички ей такива отрицателни, черногледи, меркантилни хора, които мислят като теб и пишат такива работи, защото те спират в голяма степен планетата от нейния прогрес. Възмутена съм! Какви са тези хора, които ми четат блога?!

MaRt каза...

Бъди жив и здрав и дано никога не ти се налага да искаш помощ от някого и да разбираш наистина какво е някакви пари да трябва да решават съдбата ти!

Анонимен каза...

Ти изобщо не си ме разбрала момиче.И тъй като не ми се обяснява на ново искам само да ти обърна внимание на това,което най-много не си разбрала..От сила на мисълта имам не просто понятие,а се занимавам с това.Нямаш престава какво значи да си дадеш енергията за някого,нямаш престава какво се случва с човек след това.Може да ти звучи абсурдно,но това за природни закони.Може да не е честно спрямо човешкич морал,но светът така действа.За тези 2 състояния конвенционалната медицина вдига ръце.Те се лекуват по съвсем други начини,които далеч не са толкова скъпи и не просто подобряват,но за да се приложат зависи много от родителите и как те си формират реалността.Ако за теб върха на разбирането за света е The secret само ще ти кажа,че този филм беше само проба до колко все още са ограничени хората и дали има такива,които поне малко виждат извън това,което им се представя като реалност.."да разбираш наистина какво е някакви пари да трябва да решават съдбата ти!" Парите решават съдбата на човек със счупен прешлен,това дали ще проходи.Парите не вадят от кома.Прогресът на планетата ще е спрян докато хората се заблуждават и не погледнат извън това,което им се представя,защотото то е ограничено.Тези сътояния се премахват на информационно ниво.Добре..няма да чета,нито да пиша повече.

angel s. каза...

Леле кое куче ги изсира тея умници да коментират блога ти винаги леле... С глас съм се смял на жалките анонимни разсъждения хахахаха Божа работа било, ако имаше такова нещо като БОГ (което е ясно, че няма) нямаше да има нужда да се обсъждат такива проблеми. Бати промитите кратуни... Налях...

MaRt каза...

Е, тука и аз не съм съгласна, защото вярвам, че има Бог х))

MaRt каза...

@ Анонимен - с 2рия ти пост съм по-съгласно, поне с това гледане извън "ограниченото" ниво, но не мисля, че на някой ще му навреди, ако си помоли за излекуването на свой близък. И аз съм наясно поне малко и съм чела разни работи за силата на мисълта, не се изживявам като голяма специалистка, като теб, но мисля, че си в грешка тук х)

Анонимен каза...

vile и кое му е ясното бе тъпак ? ебаси и контингента в тоя блог..

Анонимен каза...

За изказването му по моя пост виждам просто колко е актуално да слепиш някакви думи,без изобщо да вникваш в значението им.Било жалко да се изказваш анонимно?Не виждам нищо жалко в това да си просто читател,който излага гледна точка.Единственото,което си налял е собственото си същество...повярвай ми..Представи си че има нещо като бог и той решава да има болни хора :)Случват се неща извън твоите рамки на разбиране за света,извън човешкия морал..ами тогава...?

MaRt каза...

Оф Анонимен, честно - иди да се застреляш. х)

Анонимен каза...

Изобщо нямам такова намерение мила :)Колкото и да не ви се ще за нещата си има причина.За болестите има причина,за злополуките има..И не парите ще ги оправят.За съжаление не е толкова лесно.Ако мислиш че зовът за помощ по банкова сметка помага,лъжеш се.

MaRt каза...

Аре спри да се обясняваш бе пич, разбрахме те. Живей си със своите вредни разбирания, за кво тровиш другите хора по блоговете? Нещо като не те устройва, по-добре го подмини вместо да влизаш в излишни конфликти... и не съм ти мила, ако обичаш недей да ми фамилиарничиш, защото е много дразнещо.