сряда, 8 юли 2009 г.

Pro bg хич не е pro!

Снощи, 7.07.09 г. в Staples Center, L.A. се проведе възпоменателната церемония, на която 20 000 близки и фенове на Michael Jackson си казаха последно сбогом с него.

По целия свят над 1400 медии отразяваха колосалното събитие. От българските медии права бяха закупили Pro bg (ex TV2), които обаче обратно на името си се справиха изключително непрофесионално!

Самото превръщане на Tv2 в Pro bg беше леко глупав ход. Не можеш да градиш 2 години име и после изведнъж да го промениш. Да не говорим, че новото лого е като на местна кабеларка.

Причината за промяната на името е закупуването на медията oт европейската компания Central European Media Enterprises през миналото лято. Заедно с TV2, CEME закупи и Ring Tv, която вече се казва Ring Bg и радио Mила - сега Pro Fm.

Имената говорят за професионализъм, но в пременената Pro Bg нещо не го виждам... Уважавам това, че се опитват да показват по-алтернативни събития и новини, но не мога да скрия това, че церемонията по случай смъртта на Michael Jackson беше отвратително отразена!

Предаването беше сформирано като студио с гости и директни включвания от L.A. Концепцията би могла да бъде добра, ако гостите и водещите се изказваха преди и след церемонията, а не я прекъсваха постоянно с безконечно сипене на суперлативи, задаване на малоумни риторични въпроси и намилане на едни и същи факти до 101 и обратно... Почти нито една реч не беше излъчена до край, защото водещите - Георги Любенов и Валентина Войкова прекъсваха церемонията, като не казваха всъщност нищо ново, важно и смислено, а гостите (цели 6!) бяха направо излишни, тъй като миличките хич не бяха оставяни да си кажат лафа, заради директните включвания. БГ звездите, коментиращи събитието поне се бяха облякли подобаващо в черно, за разлика от водещите които бяха неадекватно аранжирани в синьо и бяло! Като водиш траурно предаване, логично е да си в черно, нали?

И какво да ти отговорят на въпроси от рода на "Кажете сега ще живее ли Michael във вашето сърце?" или "Michael Jacskon ще остави ли следа в световната музика". Еми не, няма да остави! Измислете нещо по-оригинално, ебати!

Осъзнавам колко е труден преводът в ефир. Този тук не беше съвсем на ниво и все пак беше най-успешното в случая. Доста от имената на участниците във възпоменанието бяха пропуснати да се обявят, което показваше или разсеяността или некомпетентността на екипа.

Не липсваха и 2 срива в картината. Към 21:50 прекъсна връзката със Staples Center, а 10 минути по-късно образът съвсем изчезна. За късмет на вече доста изнервените зрители след 5-10 минути картината беше възстановена и водещите най-накрая оставиха церемонията да върви гладко, без прекъсвания и успяхме да видим поне финала на изключителното събитие, както си трябва.

Отразяването на възпоменанателната церемония по случай смъртта на Michael Jackson - похвално начинание, което за жалост не се оказа по силите на екипа на Pro bg. Предлагам да прекръстят телевизията за 3ти път. Този път на Lame Bg.

2 коментара:

Daria каза...

Аз гледах лайф-а по СНН

MaRt каза...

Ами добре си направила х)